Meerdere gewonden bij schietpartij in Apeldoorn

update+videoIn De Sikkel in Apeldoorn heeft vannacht rond een uur een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen, zegt de politie. Er zijn ook meerdere verdachten opgepakt. 

De politie doet vooralsnog geen verdere uitspraken over de schietpartij. 

Kogelwerende vesten

Volgens een ooggetuige ging de politie met meerdere eenheden in kogelwerende vesten op de melding af en werden in de wijk kogelhulzen gevonden. Ook werden bivakmutsen en een auto die in een tuin stond, met daarnaast een mobiele telefoon aangetroffen. De politie heeft volgens ooggetuigen een inval gedaan in een woning in De Sikkel. Volgens een buurtbewoner waren er voor de komst van de politie meerdere knallen te horen.

Auto in tuin

De auto die half in een tuin stond, had forse schade opgelopen. De velg van de auto was kapot en de band was lek. Verder was een ruit van de auto kapot. De politie heeft aan een kant een doek over de auto gelegd om iets af te dekken. Wat is onduidelijk. Vorige maand vond er ook een beschieting plaats in Apeldoorn. Toen was dat in de Gentiaanstraat. Of de twee schietpartijen verband houden met elkaar, wil de politie niet  zeggen. 

Volgens  buurtbewoners is het al langere tijd onrustig in De Sikkel.

Volledig scherm
Agenten op de plek van de schietpartij in Apeldoorn. Links de auto waarvan een deel met een doek werd afgedekt door de politie. © Luciano de Graaf

Achterruit ingeslagen 

Vlakbij de straat waar de schietpartij van vannacht plaatsvond, staat een auto met ingeslagen achterruit. Die wordt bewaakt door een politieagent. Of deze auto iets te maken heeft met het incident wil de politie niet zeggen. 

Volledig scherm
Johannes Rutgers © Johannes Rutgers

De politie doet momenteel onderzoek, onder meer met een drone: 

Volledig scherm
De politie doet onderzoek met een drone. © Johannes Rutgers
Volledig scherm
Na het onderzoek bleven deze twee bordjes in de wijk achter. © Jeroen Pol
Volledig scherm
De schade aan de voortuin nadat de auto er vannacht in was gereden. © Jeroen Pol

In onderstaande interactieve kaart zijn beide schietpartijen in Apeldoorn te zien: