Het schip De Werkendam
Volledig scherm
PREMIUM
Het schip De Werkendam © AFP

Minstens zes opvarenden uit Oost-Nederland aan boord van ‘corona-cruiseschip’ Westerdam

Zeker zes opvarenden van het ‘corona-cruiseschip’ de Westerdam komen uit Oost Nederland. De GGD’s in Overijssel en Gelderland proberen met hen in contact te komen. Intussen zitten teruggekeerde Chinese studenten van de Wittenborg University in Apeldoorn voor de zekerheid twee weken thuis in quarantaine om mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het schip de Westerdam ligt op dit moment aan de ketting in Cambodja. Dagenlang dobberde het cruiseschip in de Zuid-Chinese Zee, omdat verschillende landen weigerden om het schip toe te laten uit angst voor het coronavirus. Uiteindelijk mocht het vaartuig met 91 Nederlanders aan boord aanmeren in Cambodja.

  1. Mee op corona-controle door Apeldoorn: ‘Iemand die maling aan de regels heeft, daar moet je wat mee’
    PREMIUM

    Mee op corona-controle door Apeldoorn: ‘Iemand die maling aan de regels heeft, daar moet je wat mee’

    Houdt iedereen zich aan de regels die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan? Dat controleren toezichthouders van de gemeente Apeldoorn momenteel van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond. Mede op basis van signalen: ,,Het klik-gehalte wordt nu echt hoog.’’ Maar de kunst is de rust te bewaren: ,,Dit is een samenleving die onder druk staat; dan moet je niet gaan irriteren.’’