Volledig scherm
PREMIUM
De Apeldoornse Misty helpt jongeren op hun zoektocht naar hun seksuele geaardheid: ,,Het is heel mooi dat jongeren van nu de ruimte krijgen en ook nemen om zichzelf te ontdekken.” © Rob Voss

Misty (25) uit Apeldoorn helpt zoeken naar seksuele geaardheid: ‘Pas als alle variaties mogelijk zijn, is alles normaal’

Pan, bi, queer of trans. Voor jongeren van nu valt er van alles te ontdekken over hun seksuele geaardheid en gender. De 25-jarige Misty uit Apeldoorn is vrijwillig coördinator bij Jong&Out van het COC in Amsterdam en helpt jongeren op hun zoektocht naar het ‘label’ waarbij zij zich het fijnst voelen.

,,Ik val op vrouwen. Ik ben oprecht nog nooit verliefd geweest op een man. Maar waarom zou ik zeggen dat het ook nooit zal gebeuren? Niets staat vast. Ook je seksuele geaardheid niet. Het is heel mooi dat jongeren van nu de ruimte krijgen en ook nemen om zichzelf te ontdekken. Om na te denken wie ze zijn en hoe ze zich voelen. Man, vrouw, geen van beiden of juist allebei.”
,,Toen ik 17 was, bestempelde ik mezelf als lesbisch. Dat hokje of label was nodig voor mij om herkenning te vinden. Bij anderen. Het grote voordeel van een label is dat je makkelijker mensen treft die met dezelfde thema’s bezig zijn, die dezelfde twijfels hebben als jij. Op het moment dat het voor jezelf duidelijk is, heb je dat hokje helemaal niet meer nodig. Ik zou mezelf nu niet meer zo op het uiterste van het spectrum plaatsen. En dat voelt vrij.”