Motorrijder maakt enorme smak tegen verkeersbord A50 richting Apeldoorn

Update + videoEen motorrijder is rond 08.30 uur vrijdagmorgen met een enorme smak tegen een verkeersbord geklapt. Het ongeval vond plaats op de A50 van Arnhem richting Apeldoorn, bij afrit 22 richting Hoenderloo.

Die afrit is berucht, er vliegen daar regelmatig automobilisten uit de scherpe bocht. Ditmaal dus een 61-jarige man op een motor uit Alphen aan de Rijn die rechtdoor schoot. Daarbij raakte hij met volle snelheid een verkeersbord dat daarbij ontzet raakte.

,,Het gebeurde nadat hij een onhandige maakte’’, aldus een politiewoordvoerster.

Intern letsel

Een viertal automobilisten verrichtte direct eerste hulp, de afrit werd afgesloten. Een ambulanceteam arriveerde kort na het ongeval en nam de hulpverlening van de automobilisten over.

Na enige behandeltijd werd de motorrijder afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens een politieagent ter plaatse was er sprake van ‘fors intern letsel’ bij de man, maar was hij wel aanspreekbaar.

Kort ervoor vond elders in de buurt van Apeldoorn een kettingbotsing plaats.

Volledig scherm
Hulpdiensten ontfermen zich over de onfortuinlijke motorrijder. © Rens Hulman
  1. ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrijwilliger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje
    PREMIUM

    ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrij­wil­li­ger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje

    De oude zendinstallatie van Radio Kootwijk voor directe telefoonverbinding met Indonesië is geschiedenis geworden, maar vrijwilligster Coby de Haan is na 65 vrijwilligersjaren nog steeds actief bij het Kootwijker dorpsleven betrokken. ,,Hallo hallo Apeldoorn, hier Radio Kootwijk’’, waarschuwt de oud-voorzitter van de plaatselijke dorpsraad: ,,We gunnen toeristen al het moois van onze natuur, maar het zijn er zoveel en het wordt zo ontzettend druk in ons dorpje!’’