A. den Doolaard was het pseudoniem van Cornelis Johannes George (Bob) Spoelstra. Hij woonde veertig jaar in Hoenderloo.
Volledig scherm
PREMIUM
A. den Doolaard was het pseudoniem van Cornelis Johannes George (Bob) Spoelstra. Hij woonde veertig jaar in Hoenderloo. © Rotterdams Dagblad

Museum in Macedonië rond ‘Leeuw van Hoenderloo’ krijgt nu hulp uit Gelderland

Zeker, in zijn voormalige woonplaats Hoenderloo wordt hij ook herdacht. Maar de meeste aandacht krijgt A. den Doolaard al jaren in Macedonië. Onder meer een museum in Ohrid is gewijd aan de Nederlandse schrijver. Nu dat in de knel is gekomen, wordt in Gelderland hulp opgetuigd.

 1. Bom gebarsten op De Reiziger in Apeldoorn: directeur bedreigd, school definitief dicht
  PREMIUM

  Bom gebarsten op De Reiziger in Apeldoorn: directeur bedreigd, school definitief dicht

  Een bedreigde directeur. Een zeer zwak onderwijsniveau. En ook nog een definitieve sluiting per augustus. De bom is gebarsten op basisschool De Reiziger in Apeldoorn Zuid. De school moet dicht nu de in crisis verkerende onderwijskoepel Leerplein055 niet voldoet aan de gemiddelde leerlingengrootte van de gemeente. ,,Dit wens je niemand toe”, zegt Jan Paul ten Brink, interim-voorzitter van het college van bestuur.
 2. Voorst krijgt eerste vrouwelijke burgemeester, maar wie is Paula Jorritsma (53) eigenlijk?
  PREMIUM
  Profiel

  Voorst krijgt eerste vrouwelij­ke burgemees­ter, maar wie is Paula Jorritsma (53) eigenlijk?

  Nog een kleine maand en dan krijgt Voorst een nieuwe burgemeester. Deze keer geen burgervader, maar voor de eerste keer een burgermoeder. Paula Jorritsma (53) heeft de primeur. Ze verruilt naar verwachting in februari ‘haar’ gemeente Altena in Brabant, waar ze wethouder is, voor het Gelderse Voorst. Maar wie is deze, debuterende vrouwelijke burgemeester eigenlijk? Een profiel.