Na veertien jaar heeft de Apeldoornse roeivereniging De Grift toestemming om een eigen clubhuis te gaan bouwen naast het BMX-terrein aan de Kanaal Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Na veertien jaar heeft de Apeldoornse roeivereniging De Grift toestemming om een eigen clubhuis te gaan bouwen naast het BMX-terrein aan de Kanaal Zuid. © Paul Rapp

Na 14 jaar zwerven heeft de roeivereniging uit Apeldoorn eindelijk een vaste stek gevonden

De roeivereniging De Grift uit Apeldoorn krijgt eindelijk haar eigen clubhuis. Na veertien jaar onzekerheid is er toestemming van de gemeente om te bouwen aan Kanaal Zuid, vlak bij het BMX-terrein. Daardoor kunnen de roeiers straks weer gewoon douchen, hoeven ze zich niet meer in de kou om te kleden en is het gesleep met materiaal verleden tijd. ,,Ik kan niet wachten.’’

 1. Vincent en Yvette krabbelen op na de zondvloed in de Eifel, met heel veel hulp uit Apeldoorn en Twello
  PREMIUM
  video

  Vincent en Yvette krabbelen op na de zondvloed in de Eifel, met heel veel hulp uit Apeldoorn en Twello

  Hij belde zijn vader en zei nadat hun pension in de Duitse Eifel overstroomd was: ‘we zijn failliet’. Een week later lopen er tien mensen door het huis van Vincent Knol en Yvette Bosch in Fuchshofen om de boel weer schoon en ‘gebruiksklaar’ te krijgen. De teller van een crowdfundactie staat inmiddels op bijna 27.000 euro en het stel ziet, ondanks de nog steeds stromende regen, de toekomst van hun onderneming weer een beetje zonnig tegemoet.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”