Michelle Koster-Chong (rechts midden) laat aan Marleen Hoogeboom (links midden) zien dat de doperwten al eetrijp zijn. Vrijwilliger Aart en nog een vrijwilliger zijn druk bezig in de moestuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Michelle Koster-Chong (rechts midden) laat aan Marleen Hoogeboom (links midden) zien dat de doperwten al eetrijp zijn. Vrijwilliger Aart en nog een vrijwilliger zijn druk bezig in de moestuin. © Maarten Sprangh

Na flinke opknapbeurt nu weer bedrijvigheid in voormalige Finse School in Apeldoorn

Bijna het gehele pand heeft een behoorlijke opknapbeurt gehad; de voormalige Finse School aan de Eksterweg is van binnen amper meer te herkennen. Van geel met blauw ging de binnenkant over naar fris wit. Na de werkzaamheden stonden drie nieuwe huurders te popelen om in te trekken. Dat ze er nu alle drie zitten wordt donderdag gevierd met de officiële opening.

 1. Vliegmaat­schap­pij komt Daan en Renzo uit Apeldoorn tegemoet na mislopen vakantie: 'Hebben ze niet zoveel aan’
  PREMIUM

  Vliegmaat­schap­pij komt Daan en Renzo uit Apeldoorn tegemoet na mislopen vakantie: 'Hebben ze niet zoveel aan’

  AirMalta wil ‘als gebaar van goede wil’ de vlucht van twee Apeldoornse jongens die in juli hun vakantie de mist in zagen gaan, gratis omboeken naar een andere datum. ,,Dat is mooi en lief bedoeld, maar als er verder niks gebeurt, hebben ze er niet zoveel aan’’, zegt Joyce, moeder van slachtoffer Daan Karssen. ,,De hele vakantie was veel duurder, dat kunnen ze niet zomaar nóg een keer betalen.”
 2. Winkelcentrum in hartje Apeldoorn wijkt voor woningen: verdriet bij gasten populair Koffiehuys
  PREMIUM

  Winkelcen­trum in hartje Apeldoorn wijkt voor woningen: verdriet bij gasten populair Koffiehuys

  Een winkelcentrum in hartje Apeldoorn moet verdwijnen voor woningbouw. Projectontwikkelaars zoeken al jaren naar een manier om de kwakkelende Korenpassage door te ontwikkelen, maar vonden tot dusver geen haalbaar plan. De kogel blijkt nu alsnog door de kerk. Dat betekent dat een grote publiekstrekker, het Apeldoorns Koffiehuys, nog deze week dichtgaat. Tot groot verdriet onder gasten.