Patrick Bos en Tristan Bangma, het duo dat uitkijkt naar het WK Paracycling in Emmen en afgelopen zaterdag Nederlands kampioen werd.
Volledig scherm
Patrick Bos en Tristan Bangma, het duo dat uitkijkt naar het WK Paracycling in Emmen en afgelopen zaterdag Nederlands kampioen werd. © Walter van Zoeren

Nationale titel geeft tandemrijders Bangma en Bos extra boost richting WK Paracycling

Tristan Bangma en Patrick Bos zijn zaterdag Nederlands kampioen Paracycling op de weg geworden. De Apeldoorns/Deventer tandemcombinatie reed solo naar de eindstreep in Amsterdam.

,,Het ging heel goed”, zei Bangma, die zich opmaakt met zijn piloot Bos voor het WK Paracycling in Emmen komende week. ,,Het is natuurlijk een lekker gevoel om het NK te winnen en dat gevoel mee te kunnen nemen naar het WK.”

In Amsterdam heersten Bangma en Bos, die al snel in de wedstrijd afstand namen van de concurrentie. ,,De voorsprong liep al snel flink op. Het leek nog even spannend te worden omdat we tot twee keer toe een bandenwissel moesten doen omdat we lek reden en kettingproblemen hadden. Maar onze voorsprong was zo groot dat we niet meer in gevaar kwamen.”

Vertrouwen

Het zat al goed met het vertrouwen bij Bangma en Bos, zeker nadat ze deze zomer twee wereldbekerwedstrijden op hun naam schreven. ,,Dat we nu ook de nationale titel pakken geeft wel nog een extra boost. We kunnen wel weer een titel aan ons palmares toevoegen.”

Dat de concurrentie komende week een stuk sterker zal zijn, beseft Bangma ook. ,,Dan moeten we aan de bak, maar met het zelf vertrouwen zit het in elk geval goed.”

Bangma en Bos rijdens donderdag op het WK in Emmen de tijdrit, maar dichten zichzelf de meeste kansen toe op de wegwedstrijd. Die staat zaterdag op het programma.