Volledig scherm
De speciaal voor de landelijke sinterklaasintocht gemaakt sinterklaasversiering hangt nog steeds in de Apeldoornse binnenstad. © Arnoud Heins

Nederland maakt zich op voor Kerstmis, maar in Apeldoorn hangt nog altijd een sinterklaassfeer

Mensen uit pak ‘m beet Maastricht die een dagje Apeldoorn doen, zullen elkaar meewarig aankijken als ze de binnenstad inwandelen. ‘Sinterklaas zit toch allang in Spanje?’

Maar in de hoofdstad van de Veluwe lijken ze zijn vertrek gemist te hebben. Terwijl heel Nederland zich op maakt voor Kerstmis, hangen er nog steeds rood-gele mijters aan de lantaarnpalen. Die zijn speciaal gemaakt voor de landelijke sinterklaasintocht die een kleine maand geleden in Apeldoorn plaatsvond. 

Beetje raar dit

Ook winkeliers vragen ze af hoe het zit. ‘Beetje raar dit! Sinterklaas is al naar huis maar zijn mijters hangen nog boven de kerstbomen', twittert koffiebar Doppio naar de gemeente Apeldoorn. Die antwoordt dat ze deze week worden verwijderd. 

En tot die tijd kun je de mijters met een beetje fantasie ook als piek van de al wel geplaatste kerstbomen zien. En ze zijn ook nog eens rood en geel: de kleuren Apeldoornse stadskleuren.