Volledig scherm
© gemeente Apeldoorn

Nieuw buurtje met eengezinswoningen langs kanaal in Apeldoorn

In Apeldoorn moet volgend jaar de bouw beginnen van weer een nieuw buurtje langs het kanaal. Het gaat om het gebied De Vlijt, dichtbij het sluisje over het kanaal. 

Op die plek komen ongeveer 60 huizen. Dat zijn eengezinswoningen in verschillende prijsklassen, beschrijft de gemeente. Onder meer het terrein van de voormalige gemeentewerf tussen Vlijtseweg en Kanaal Noord, met loods voor strooizout, is onderdeel van het gebied.

Sloop

Het plan sluit aan op nieuwbouw die eerder langs het kanaal werd neergezet. BPD en Nikkels gaan voor de uitvoering van dit nieuwe deel zorgen. In het najaar begint de sloop en aansluitend de sanering van het gebied. De planning is om volgend jaar daadwerkelijk te gaan bouwen. Dit voorjaar volgt er een informatieavond voor omwonenden.
Apeldoorn is al jaren bezig met het omvormen van de kanaalzone. Zo verrees in Apeldoorn-Zuid een volledige buurt op een plek waar ooit bedrijventerrein was.

  1. Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg  nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?
    Vraag van de week

    Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?

    De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.