Volledig scherm
PREMIUM
Een hand van de premier voor Ton Heerts. © Archief, ANP

Nieuwe burgemeester Heerts stond in 2015 lijnrecht tegenover gemeente Apeldoorn

De nieuwe burgemeester Ton Heerts is ‘een stevige bestuurder met een indrukwekkend netwerk’. Hij stond op de barricaden voor de vakbond, diende het landsbelang in de Tweede Kamer en is voorzitter van de MBO Raad. Ook in Apeldoorn zelf liet Heerts de afgelopen jaren zien waar hij voor staat. Het bracht hem zelfs in conflict met zijn nieuwe werkgever. Drie voorbeelden.

SOCIAAL GEZICHT 

Het is juni 2009 als voetbalclub Apeldoornse Boys Tweede Kamerlid Ton Heerts (PvdA) voordraagt als voorzitter. Het is de club die eerder opviel door grote sportieve ambities, spelers lokte  met leaseauto’s en op de drempel van de hoofdklasse stond, maar nu sportief en organisatorisch problemen heeft. Weet Heerts de club naar nieuwe hoogtes op te stuwen? 

Dat is niet waarom hij zijn schouders onder de club zet, zegt Heerts. ,,Apeldoornse Boys moet met zijn gezicht naar Apeldoorn-Zuid gaan staan. Openstaan voor de buurt.’’ Zijn sociale hart spreekt. Het moet bij een voetbalclub om veel meer draaien dan de wedstrijd van het eerste op zondagmiddag, zegt hij vol overtuiging. De club moet de sociale samenhang in de wijk vergroten, vindt hij. Door sportmiddagen te organiseren bijvoorbeeld en samenwerking met basisscholen te zoeken. Hij ontvouwt zijn plannen onder de naam SOS: Sport, Ontmoeting en Solidariteit.