De Grenfell Tower in Londen stond in 2017 in lichterlaaie. Ruim 70 mensen kwamen op bij de tragedie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grenfell Tower in Londen stond in 2017 in lichterlaaie. Ruim 70 mensen kwamen op bij de tragedie. © REUTERS

Onderzoek brandgevaar woontorens na horrorbrand Londen: drie flats in Apeldoorn met risico’s

Apeldoorn, Zwolle en Deventer hebben potentieel brandgevaarlijke flats onderzocht. Na een inventarisatie blijkt dat alleen in Apeldoorn flats staan met een verhoogd risico op brand, al is het overgrote deel van de hoogbouw niet aan een inspectie onderworpen. 

Aanleiding voor het onderzoek was de dodelijke brand in de Grenfell Tower in Londen in 2017.  Daarbij kwamen 72 mensen om het leven. Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) riep gemeenten eind 2018 op om een inventarisatie te maken van hoogbouw met een hoog risico op uitslaande brand. 

 1. Gloednieuw verpleeghuis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellende coronapatiënten
  PREMIUM

  Gloednieuw verpleeg­huis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellen­de coronapa­tiën­ten

  De kamers en gangen baden in het daglicht, het ruikt er nieuw, de verf lijkt net opgedroogd. Het gloednieuwe verpleeghuis op de voormalig Juliana-locatie is helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners. De naamplaatjes van de gelukkigen zitten al op de deuren. Maar de kamers worden voorlopig niet bewoond door de geplande groep zorgbehoevenden. Het pand aan de Koning Lodewijklaan gaat eerst dienstdoen als zorghotel.
 2. Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje
  PREMIUM

  Zoontje (7) worstelt met coronavi­rus, dus komt kinderboe­ken­schrij­ver uit Apeldoorn met een verhelde­rend boekje

  Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”