Volledig scherm
Wethouder Wim Willems (l) en KPN-regiodirecteur Jeroen van der Jagt zetten enkele maanden geleden de eerste schop in de grond in Anklaar. © Gemeente Apeldoorn

Ook snel internet in Apeldoorn-Zuid

Meer dan dertienduizend huishoudens in Apeldoorn-Zuid worden de komende maanden voorzien van snel internet. Dat maakt onderdeel uit van de operatie waarmee volgens wethouder Wim Willems ‘heel Apeldoorn’ zo'n aansluiting krijgt.

Glasvezel voor alle inwoners van Apeldoorn was het doel waar belangengroep Fiber Apeldoorn zich jarenlang sterk voor maakte. Nadat Welgelegen, Zevenhuizen, Osseveld-West, Zuidbroek en Zonnehoeve van glasvezel waren voorzien, stopte  de aanleg echter. Pas april dit jaar werd de aanleg hervat. 

De afgelopen maanden zijn in Anklaar ruim tweeduizend woningen aangesloten en in Osseveld en Woudhuis ongeveer 5700 aansluitingen toegevoegd. Nu daarmee Noordoost-Apeldoorn ‘klaar’ is, gaat KPN direct verder met het zuidoosten van de stad. 

Informatie

Zodra een nieuw stadsdeel aan de buurt is wordt er een informatieavond belegd. Komende woensdag is daarvoor de Tabernakelkerk afgehuurd. De buurten waar KPN aan de slag gaat zijn Brummelhof, Vogelkwartier, Staatsliedenkwartier, Rivierenkwartier, Componistenkwartier, Zuid-West, Westenenk en de Heeze. 

Het verschil met vijf jaar geleden is dat KPN de aanleg niet laat afhangen van het aantal aanmeldingen. Het bedrijf is bezig aan een operatie om in drie jaar tijd ruim een miljoen woningen in Nederland van glasvezel te voorzien en de investeringen in Apeldoorn passen in dat plaatje.

Doorpakken

Toen wethouder Wim Willems en KPN-regiodirecteur Jeroen van der Jagt in april de eerste schop in de grond zetten in Anklaar, was Willems echter stelliger over de uitvoering in Apeldoorn dan KPN zelf. Er wordt nu doorgepakt, gaf de wethouder aan, nu volgt ook de rest van de stad. KPN-woordvoerder Jeroen Deen gaf aan daarvoor nog wel een akkoord nodig was over de voorwaarden waaronder KPN aan de slag zou kunnen. Als bedrijven kabels in gemeentegrond leggen, moeten ze voor iedere meter betalen. Heeft KPN daarover inmiddels wel overeenstemming met de gemeente? Daar zegt Deen geen mededelingen over te kunnen doen.