Volledig scherm
Dit deel met vier bouwblokken komt langs het kanaal. De witte villa op de voorgrond staat er al. © Nikkels

Ook volgende fase met industriële woningen in Apeldoorn-Zuid is populair

Met de bouw van 22 woningen is in Apeldoorn de afronding begonnen van het eerste deel van nieuwbouwbuurt Schatkamer van Zuid.

Dat buurtje ligt tussen Kayersdijk en het kanaal, aan de noordkant van Apeldoorn-Zuid. Het gaat om een voormalig industrieel gebied. De ambitie om er een woongebied van te maken bestond al jaren, maar de crisis zorgde ervoor dat die ontwikkeling maar moeilijk tot stand kwam. Uieindelijk sloegen provincie, gemeente en woningcorporaties De Woonmensen en Ons Huis de handen ineen. Met durf en extra geld wisten ze het vastgelopen project vlot te trekken. Het is een schot in de roos gebleken. Het gebied is in fases ontwikkeld en elke keer bleken zowel de koop- als de huurwoningen populair.

Dat geldt ook voor de laatste fase die nu in uitvoering is. De 22 woningen die langs het kanaal komen zijn al allemaal verkocht. De huizen hebben een ‘industriële’ uitstraling; de architectuur verwijst naar de bedrijfshallen die vroeger in het gebied stonden. Het officiële startmoment van de bouw is komende week.
Er zijn plannen om na dit eerste deel ook nieuwbouw neer te zetten in het gebied tussen Aalschoverweg en Lepelaarweg; de locatie waar vroeger de fabriek van Koldewijn stond.