Zo ziet de entree er nu uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo ziet de entree er nu uit. © Maarten Sprangh

Oplossing voor pijnlijke kwestie: stadhuis Apeldoorn krijgt een eenvoudige entree

Een relatief eenvoudige entree, met een bijzondere knipoog naar lokale historie. Met die verandering aan het stadhuis van Apeldoorn is een pijnlijke kwestie de wereld uit. 

Sinds 2012 praten de gemeente en architect Hans Ruijssenaars - ontwerper van het stadhuis - over de hoofdingang. De bedoeling is die toegang beter zichtbaar te maken. In 2017 presenteerde Ruijssenaars een concreet plan: een luifel die een behoorlijk eind het Marktplein op stak. Dat ontwerp maakte de tongen los, en werd in een nogal merkwaardige openbare bespreking afgewezen. Waarna Ruijssenaars verder schaafde en schetste. Maar ook aangepaste versies met kortere luifel haalden het niet.