Volledig scherm
PREMIUM
Lindenhove eerder dit jaar. © Maarten Sprangh

Opluchting aan de Loolaan: gemeente Apeldoorn schroeft dwangsom van een ton terug tot 180 euro

De bewoners van serviceflat Lindenhove haalden gistermorgen opgelucht adem. De gemeente Apeldoorn heeft de aan hen opgelegde én geïnde dwangsom van 100.000 euro teruggebracht naar het symbolische bedrag van 180 euro. Een bijzonder staaltje barmhartigheid van het college van burgemeester en wethouders.

Vanwege het opslaan van asbesthoudende materialen in bergkasten legde de gemeente Apeldoorn de Vereniging van Eigenaren (VvE) van Lindenhove afgelopen najaar een dwangsom van een ton op. De kasten werden daarbij verzegeld. Omdat desondanks één van die ruimten betreden is, besloot de gemeente de dwangsom op 25 februari ook te innen. Tegen de dwangsom én het verbeuren ervan ging de VvE in beroep.

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?