Vlak na de melding gingen omwonenden de brand  in het Matenpark in afwachting van de brandweer met tuinslangen te lijf.
Volledig scherm
Vlak na de melding gingen omwonenden de brand in het Matenpark in afwachting van de brandweer met tuinslangen te lijf. © Luciano de Graaf

Opnieuw brandstichting in Apeldoorns Matenpark

De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt naar het Matenpark ter hoogte van de Ferguutgaarde in Apeldoorn. Hier stond een stuk bosschage in brand van ongeveer twintig vierkante meter.

De brandweer werd rond 1.00 uur gemeld nadat voorbijgangers de brand ontdekten. Zij riepen om hulp van omwonenden, die vervolgens de brandweer belden, waarna ze de brand alvast met een tuinslang de brand te lijf gingen. 

Landdrostlaan

De gealarmeerde brandweer stond op dat moment nog bij een brand elders in de Apeldoornse wijk de Maten. Iets voor 1.00 uur werd namelijk een soortgelijke brand gemeld aan de Landdrostlaan. 

Meters hoog

De brandweer was echter snel paraat in het Matenpark. Bij aankomst sloegen de vlammen al meters hoog in de lucht. De brandweerlieden hadden het vuur na enige tijd onder controle, waarna zij konden beginnen met nablussen.

Brandstichting

Het Matenpark wordt de laatste maanden geteisterd door branden. Zo zijn er al tientallen brandjes geweest. De politie surveilleert om die redenen vaker in het park. In alle gevallen dat er brand was in het park, bleek er ook sprake te zijn van brandstichting, net zoals deze keer.

Na ongeveer een uur keerde de brandweer terug naar de kazerne.