Volledig scherm
De hennepkwekerij werd ontdekt in een koelcel in Apeldoorn © Politie Apeldoorn

Opnieuw hennepkwekerij op industrieterrein Apeldoorn-Noord opgerold

Voor de tweede keer deze week is een hennepkwekerij op het bedrijvenpark Apeldoorn-Noord opgerold. De hennepkwekerij kwam aan het licht nadat maandag ook al een wietplantage werd ontdekt op het bedrijventerrein.

In een koelcel in een pand aan de Laan van de Kreeft werd donderdag de hennepkwekerij gevonden. In de koelcel stonden 1230 hennepplanten. De planten werden na de ontdekking vernietigd. De huurder van de koelcel werd opgepakt.

In een unit van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Tweelingenlaan werd afgelopen maandag al een hennepkwekerij gevonden. Hierbij werden 608 bijna oogstrijpe plantjes gevonden. Bij deze hennepkwekerij werden drie verdachten op heterdaad gepakt. De verdachten zijn afkomstig uit Roermond, België en eentje heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

De politie Apeldoorn meldde dat het onderzoek naar deze verdachten heeft geleid tot de ontdekking van de hennepkwekerij aan de Laan van de Kreeft.

Teller

De teller van het aantal opgerolde hennepkwekerijen staat sinds de jaarwisseling op vier in Apeldoorn. In de tweede helft van januari werd al een kwekerij met 454 planten in een flatwoning aan de Einsteinlaan ontdekt. In een woning aan de Zichtweg in Apeldoorn-Zuid was het in januari ook raak. Daar werd een plantage met 205 hennepplanten gevonden.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)