Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers van Apenheul parkeren bij AGOVV. © Kevin Hagens

Oppositie wil streep door Apenheul-parking bij AGOVV

Het Apenheul-parkeren op trainingsvelden van AGOVV zet de verhoudingen binnen de Apeldoornse gemeenteraad opnieuw op scherp. Drie oppositiepartijen proberen al maanden vergeefs om het debat daarover in de raad te heropenen. Morgenavond doen ze een ultieme poging. Doel: een streep zetten door de ‘AGOVV-parking’.

Maaike Moulijn (PvdD) en haar collega's van Gemeentebelangen en 50-Plus snappen er niets van, wat er momenteel gaande is. De partijen in de gemeenteraad waren eerder heel helder over dit onderwerp, zegt Moulijn, maar veel partijen lijken volgens haar nu alsnog de eerder gedane beloftes aan Apeldoorn-West te willen breken. Daar wil ze over in debat, maar dat lukt maar niet...

  1. Weg met de misverstanden: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeidsmarkt
    PREMIUM

    Weg met de misverstan­den: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeids­markt

    Waarom is het lastig voor veel nieuwkomers in Nederland een plek op de arbeidsmarkt te verwerven? Omdat die nieuwkomer en Nederlandse bedrijven elkaar niet altijd begrijpen, zo is al vaak vastgesteld. Een Apeldoorns initiatief probeert die eeuwige valkuil nu te dichten. Een eerste groep Syrische vrouwen is getraind om beter toegerust aan de slag te gaan. Grote zorgorganisaties zijn enthousiast.