Volledig scherm
Fleur van Eck bij de helpdesk in Apeldoorn. © Kevin Hagens

Oprichter Fraudehelpdesk in Apeldoorn zwaait af als directeur

Fleur van Eck (61) zwaait af als directeur van de door haar opgerichte Fraudehelpdesk in Apeldoorn. Marloes Kolthof (44) volgt haar per 1 juni op. 

Van Eck richtte de Fraudehelpdesk in 2011 op. Ze fungeerde de afgelopen jaren als directeur van het meldpunt annex voorlichtingsbureau op het gebied van vooral digitale oplichting. Het ontvangt subsidie van de ministeries van Justitie en Veiligheid en van Economische Zaken.

UWV

Kolthof werkte sinds 1999 in verschillende functies bij het UWV in Amsterdam. De afgelopen vier jaar was zij persoonlijk adviseur van directeur Tof Thissen van het UWV Werkbedrijf. Van Eck blijft wel behouden voor de Fraudehelpdesk, maar gaat een andere functie vervullen. 

  1. Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoorner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoor­ner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Een 83-jarige inwoner van Apeldoorn dreigt de gevangenis in te draaien, omdat hij een aantal jaar geleden zijn kleinzoon tijdens een logeerpartijtje heeft misbruikt. Het kind was toen een jaar of vijf, zes. De officier van justitie in Zutphen eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. ‘Dan ga ik verhuizen uit Apeldoorn’, reageerde opa B. van Z. in de rechtbank, ‘want ze zeggen wel eens Apeldoorn Babbeldoorn. Als ik zo’n tijd weg ben komt het uit in mijn omgeving’.