Tom Meuleman van de Jong & Laan accountants en belastingadviseurs is familieadviseur voor familiebedrijven. Hij heeft een boek geschreven dat moet helpen om tot een succesvolle overdracht van het bedrijf te komen. Want dat kan dat kan gemakkelijk ontaarden in verwoestende familietwisten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Meuleman van de Jong & Laan accountants en belastingadviseurs is familieadviseur voor familiebedrijven. Hij heeft een boek geschreven dat moet helpen om tot een succesvolle overdracht van het bedrijf te komen. Want dat kan dat kan gemakkelijk ontaarden in verwoestende familietwisten. © Maarten Sprangh

Opvolger gezocht... Familiaire verwoesting ligt op de loer bij familiebedrijven

HAAKSBERGEN - Jaarlijks gaan zo’n 10.000 familiebedrijven over naar de volgende generatie. Dat gaat lang niet altijd goed. ,,De familiaire schade is soms groot’’,  weet Tom Meuleman uit Haaksbergen. Hij begeleidt familiebedrijven in Oost-Nederland en publiceerde er een boek (‘Opvolger gezocht') over.

 1. Veluwse ondernemers in Oostenrijk: ‘Dit jaar skiën zonder zingen en lalalagebral’
  PREMIUM

  Veluwse onderne­mers in Oostenrijk: ‘Dit jaar skiën zonder zingen en lalalage­bral’

  Enkele honderden Nederlanders hebben werk in Oostenrijk, vaak met eigen ondernemingen in de toeristensector. Hoe gaat het met ze en hoe bereiden ze zich in de coronatijd voor op het skiseizoen? De Stentor belt met een paar Veluwse ondernemers die in Oostenrijk actief zijn en vraagt hoe ze draaien. Wat denken ze: gaat het skiseizoen nog wel door en kunnen de Nederlanders nog op wintersport naar Oostenrijk?
 1. Fred van Leer vertelt over de overval in zijn huis
  Play

  Fred van Leer vertelt over de overval in zijn huis

 2. Rutte: 'Te vroeg om te besluiten over de feestdagen'
  Play

  Rutte: 'Te vroeg om te besluiten over de feestdagen'