Volledig scherm
PREMIUM
Everhard Zwart op het orgel van de Nieuwe Westerkerk in Capelle aan de IJssel. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Organist Everhard Zwart neemt risico om toch in Grote Kerk van Apeldoorn te spelen

Niet spelen op het Bätz Witte orgel van de Grote Kerk in Apeldoorn? Dat was voor Everhard Zwart geen optie. Zeker in het jaar dat de organist zijn 40-jarig jubileum viert wil hij aan de Loolaan een concert geven. Op donderdag 15 augustus is het zo ver. ,,Ik hoop maar dat het publiek het ook waardeert en me weet te vinden.’’

Want dat is wel een dingetje. Twintig jaar organiseerde stichting Vrienden van de Grote Kerk iedere dinsdag in juli en augustus een zomeravond orgelconcert. Everhard Zwart was steevast één van de organisten die een avondvullend programma bood. Maar de belangstelling voor de concertreeks liep terug. Dusdanig dat er dit jaar een streep door werd gezet. 

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?