Volledig scherm
Het logo van het nieuwe festival Generations in Orpheus. © Theater Orpheus

Orpheus doopt eigen festival tot Jazz Festival Generations

Het nieuwe jazzfestival dat Theater Orpheus op 21 september voor het eerst presenteert, krijgt de naam 'Jazz Festival Generations’. Dat maakte Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus, donderdagavond bekend. Het nieuwe jazzfestival markeert de start van het nieuwe theaterseizoen.

Barendregt maakte de naam en de line - up van het festival, dat er komt op haar initiatief, bekend tijdens de cd- presentatie van jazzpianist Peter Beets. Hij is één van de headliners van het festival. ,,De naam van het festival komt voort uit het idee dat we er als theater voor alle generaties willen zijn’’, legt Barendregt de keuze uit. ,,Jong en oud publiek, jong talent en gevestigde namen, we willen er voor iedereen zijn. Volgens mij zijn we daar ook in het programma in geslaagd, er is voor ieder wat wils.’’

Line-up

De optredens tijdens het festival vinden plaats in het theater zelf, in de drie theaterzalen, de twee foyers en het Theaterrestaurant. Behalve Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra, kunnen liefhebbers  onder andere optredens zien van het Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), saxofonist Hans Dulfer en Kim Hoorweg, Jan Terlouw Junior & The Nightclub en De Raad van Toezicht.  

Het volledige programma van het jazzfestival is te vinden op de site van Theater Orpheus. De kaartverkoop is donderdagavond gestart, earlybird tickets zijn tot en met 13 mei te koop, daarna volgt de reguliere verkoop.