Volledig scherm
John Berends ontving deze week het Brandweerkruis. © Stephan Wevers

Oud-burgemeester van Apeldoorn John Berends ontvangt brandweeronderscheiding

Commissaris van de Koning in Gelderland John Berends ontving deze week het Brandweerkruis. Berends was als burgemeester van Apeldoorn de afgelopen zes jaar portefeuillehouder brandweer bij het dagelijkse bestuur Veiligheidsberaad. Ook stuurde hij de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland aan.

Berends ontving de onderscheiding maandag uit handen van Sander Schelberg, voorzitter van de Stichting Waardering en Erkenning Brandweer.

Berends leidde bij de brandweer als voorzitter van de bestuurlijke adviescommissie meerdere dossiers, zoals de start van het programma grootschalig brandweeroptreden. Ook had hij de leiding over het onderzoek brandweerstatistiek en -beleving.  Verder nam hij deel aan het periodieke overleg van de voorzitter van Brandweer Nederland met de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) en de vakbonden.

Berends werd op 23 januari beëdigd door de koning voor de functie van commissaris van de Koning in Gelderland.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.