Volledig scherm
John Berends ontving deze week het Brandweerkruis. © Stephan Wevers

Oud-burgemeester van Apeldoorn John Berends ontvangt brandweeronderscheiding

Commissaris van de Koning in Gelderland John Berends ontving deze week het Brandweerkruis. Berends was als burgemeester van Apeldoorn de afgelopen zes jaar portefeuillehouder brandweer bij het dagelijkse bestuur Veiligheidsberaad. Ook stuurde hij de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland aan.

Berends ontving de onderscheiding maandag uit handen van Sander Schelberg, voorzitter van de Stichting Waardering en Erkenning Brandweer.

Berends leidde bij de brandweer als voorzitter van de bestuurlijke adviescommissie meerdere dossiers, zoals de start van het programma grootschalig brandweeroptreden. Ook had hij de leiding over het onderzoek brandweerstatistiek en -beleving.  Verder nam hij deel aan het periodieke overleg van de voorzitter van Brandweer Nederland met de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) en de vakbonden.

Berends werd op 23 januari beëdigd door de koning voor de functie van commissaris van de Koning in Gelderland.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Geen joint of shag in huis: moeder uit Apeldoorn bindt uit woede kind met luiers vast

    Geen joint of shag in huis: moeder uit Apeldoorn bindt uit woede kind met luiers vast

    Bij het wakker worden ontdekte een jonge moeder dat er niets te roken in huis was: geen joint, geen shag. En haar huilende dochtertje van zestien maanden oud wilde ook al niet eten. Toen ging de nu 27-jarige P. van der S. uit Apeldoorn ‘over de zeik’, zoals ze het zelf noemt. Ze gaf het kind een pets in haar gezichtje en legde het in een ledikantje met de armpjes achter haar rug gebonden met twee luiers.