Volledig scherm
PREMIUM
Entree van de parkeergarage van Anklaar. © Archief, Maarten Sprangh

Parkeergarage Anklaar miljoenenstrop gemeente Apeldoorn

De omstreden parkeergarage onder het nieuwe winkelcentrum Anklaar blijft een hoofdpijndossier voor de gemeente Apeldoorn. Nadat winkeliers en bewoners de gemeente eerder voor de rechter sleepten omdat er te klein wordt gebouwd, blijkt de garage nu ook in de papieren te gaan lopen: een kostenpost die op termijn in de miljoenen euro's loopt. 

Met een uitspraak van de Raad van State kwam in december een eind aan de belangrijkste juridische procedures rond de garage. Voor de gemeente is dat het moment om die zoals afgesproken te kopen van de projectontwikkelaar. Daar wordt 13,1 miljoen euro voor uitgetrokken.

  1. Weg met de misverstanden: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeidsmarkt
    PREMIUM

    Weg met de misverstan­den: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeids­markt

    Waarom is het lastig voor veel nieuwkomers in Nederland een plek op de arbeidsmarkt te verwerven? Omdat die nieuwkomer en Nederlandse bedrijven elkaar niet altijd begrijpen, zo is al vaak vastgesteld. Een Apeldoorns initiatief probeert die eeuwige valkuil nu te dichten. Een eerste groep Syrische vrouwen is getraind om beter toegerust aan de slag te gaan. Grote zorgorganisaties zijn enthousiast.