Volledig scherm
De parkeergarage onder het stadhuis Apeldoorn was gisteravond afgesloten vanwege ontruiming. © Gep Leeflang

Parkeergarage onder Marktplein Apeldoorn is vrijdag open

De parkeergarage onder het Marktplein en stadhuis in Apeldoorn gaat vrijdag gewoon open. Die is behalve via de inrit, bereikbaar via de drie trappenhuizen. Wel blijft het deel van de garage dat donderdagavond al werd afgezet, afgesloten voor publiek. 

In dat deel is een scheur ontdekt in het plafond. De onderzoeken naar de oorzaak gaan vrijdagochtend verder.
Het afzetten is ,,puur uit voorzorg’’, zegt gemeentelijk woordvoerder Arnoud van der Steen. Volgens hem is er geen gevaar voor het publiek. Ook de fietsenstalling onder het stadhuis is vrijdag open.

Verbouwing

Dat een deel van de garage al gestut was, is een geplande maatregel die verband houdt met de verbouwing, aldus Van der Steen. Die maatregel is al enkele weken geleden genomen.

Onduidelijk is nog wat het incident betekent voor de grootscheepse verbouwing van het stadhuis. Vrijdag komt de constructeur ter plekke die betrokken was bij de bouw, een kleine dertig jaar geleden.

Volledig scherm
Een deel van de parkeergarage was eerder al afgezet. Volgens de gemeente staat dat los van de scheur die in het plafond is ontdekt. © Hanne Koops
  1. Geen joint of shag in huis: moeder uit Apeldoorn bindt uit woede kind met luiers vast

    Geen joint of shag in huis: moeder uit Apeldoorn bindt uit woede kind met luiers vast

    Bij het wakker worden ontdekte een jonge moeder dat er niets te roken in huis was: geen joint, geen shag. En haar huilende dochtertje van zestien maanden oud wilde ook al niet eten. Toen ging de nu 27-jarige P. van der S. uit Apeldoorn ‘over de zeik’, zoals ze het zelf noemt. Ze gaf het kind een pets in haar gezichtje en legde het in een ledikantje met de armpjes achter haar rug gebonden met twee luiers.