Volledig scherm
De parkeergarage onder het stadhuis Apeldoorn was gisteravond afgesloten vanwege ontruiming. © Gep Leeflang

Parkeergarage onder Marktplein Apeldoorn is vrijdag open

De parkeergarage onder het Marktplein en stadhuis in Apeldoorn gaat vrijdag gewoon open. Die is behalve via de inrit, bereikbaar via de drie trappenhuizen. Wel blijft het deel van de garage dat donderdagavond al werd afgezet, afgesloten voor publiek. 

In dat deel is een scheur ontdekt in het plafond. De onderzoeken naar de oorzaak gaan vrijdagochtend verder.
Het afzetten is ,,puur uit voorzorg’’, zegt gemeentelijk woordvoerder Arnoud van der Steen. Volgens hem is er geen gevaar voor het publiek. Ook de fietsenstalling onder het stadhuis is vrijdag open.

Verbouwing

Dat een deel van de garage al gestut was, is een geplande maatregel die verband houdt met de verbouwing, aldus Van der Steen. Die maatregel is al enkele weken geleden genomen.

Onduidelijk is nog wat het incident betekent voor de grootscheepse verbouwing van het stadhuis. Vrijdag komt de constructeur ter plekke die betrokken was bij de bouw, een kleine dertig jaar geleden.

Volledig scherm
Een deel van de parkeergarage was eerder al afgezet. Volgens de gemeente staat dat los van de scheur die in het plafond is ontdekt. © Hanne Koops
  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.