Volledig scherm
Automobilisten in Gelderland moeten van het KNMI hun snelheid aanpassen vanwege de mist. © ANP

Pas op als je vanavond de weg op gaat in Gelderland. Lokaal kans op dichte mist, waarschuwt KNMI

Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijke rij-omstandigheden in Gelderland door dichte mist. ‘Houd voldoende afstand’. 

Automobilisten moeten hun snelheid aanpassen en voldoende afstand houden tot hun voorganger. Volgens het meteorologisch instituut, dat voor Gelderland code geel afgeeft, kan de mist verraderlijk zijn ‘door plotseling optreden’. Het zicht kan minder dan 200 meter zijn. Het advies luidt dan ook: volg de weerberichten en waarschuwingen. 

De waarschuwing geldt tot 00.00 uur vannacht. Daarna zal de mist vanuit het noorden optrekken. 

 1. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

  Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

  Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.
 2. Aanjagers: NewTechPark in Apeldoorn als pretpark voor de techniek
  PREMIUM

  Aanjagers: NewTech­Park in Apeldoorn als pretpark voor de techniek

  Het geluid van de boor klinkt luid door in de hal. Om maar te zwijgen van de vele spijkers die door leerlingen van obs Rietendakschool in planken worden gehamerd. Alda Kroneman en Trix Schipper kijken met een glimlach toe. Vanaf nu - deze vrijdag - zijn de vrouwen de nieuwe aanjagers van het Apeldoornse NewTechPark, met als uiteindelijk doel - hoe kan het ook anders - mensen enthousiast te maken voor techniek.