Volledig scherm
Het personeel van Van der Valk Hotel Apeldoorn dat zich ontfermt over de Nederlandse baanwielrenners: Wioletta Karrenbelt, Daniel Pots en Thijs Peulers (vlnr). © Arnoud Heins

Personeel Hotel Apeldoorn: ‘Als Nederland wint, winnen wij ook’

Voor de medewerkers van Van der Valk Hotel Apeldoorn zijn het bijzondere dagen. Een nationale ploeg op bezoek, dat is toch andere koek dan bijvoorbeeld een congres.

Kirsten Wild of Jeffrey Hoogland. Ze zijn dit weekeinde in het hotel langs de A50 in het wild te spotten. De baanwielrenners, die in het nabijgelegen Omnisport op Europees eremetaal jagen, overnachten er met de complete Nederlandse selectie. 

Het Andere Oranje

Deze vrijdag zijn er halverwege de middag geen oranjeklanten te zien. Ja, de voetballers van FC Volendam - ook wel het Andere Oranje genoemd - staan zo op de stoep voor een tussenstop. Zij zijn op doorreis naar Deventer, waar het uitduel met GA Eagles op de rol staat. Het 25-koppige gezelschap aan fietsers en begeleiders is nog  in de Apeldoornse sporttempel.

Wanneer zij terugkeren is nog ongewis. ,,Je weet namelijk niet wie er wint”, zegt salesmanager Thijs Peulers. ,,Daardoor weet je niet hoe de dag loopt en dat maakt het best intensief voor ons. Operationeel is het dus een behoorlijke uitdaging. Maar omdat het anders is dan anders, is het tegelijkertijd juist hartstikke leuk.”

Feyenoord en RKC

Helemaal omdat Peulers en zijn collega's ervaren dat ze ook een steentje bij kunnen dragen aan Nederlands succes. ,,Het is ergens net of wij er ook deel van uitmaken. Als je op de radio hoort dat er een Nederlander wint, heb je zelf ook het gevoel dat je gewonnen hebt.” 

Intens meeleven met sportploegen is het Van der Valk-personeel sowieso niet vreemd. ,,Naast hogere spelende amateurvoetbalteams ontvangen we ook heel veel eredivisieclubs. Dit seizoen zijn Feyenoord en RKC hier al geweest. Dan ben je toch een beetje supporter als zij later op de dag hun wedstrijd spelen.”  

Volledig scherm
Van der Valk Hotel Apeldoorn © Arnoud Heins
Volledig scherm
Een auto van de KNWU op de parkeerplaats van Van der Valk Hotel Apeldoorn © Arnoud Heins