Volledig scherm
Al het verkeer dat het centrum van Apeldoorn verliet werd gecontroleerd. © Luciano de Graaf

Politie Apeldoorn laat 1000 bestuurders blazen bij grote alcoholcontrole: enkele boetes

Bij een grootschalige alcoholcontrole op twee locaties in Apeldoorn hebben duizend weggebruikers in de nacht van zaterdag op zondag moeten blazen. Dat leverde uiteindelijk een twintigtal boetes op.

Op de locatie aan de Prins Willem-Alexanderlaan werden tien automobilisten bekeurd voor rijden met teveel drank op. Ze kregen een rijontzegging. Twee weggebruikers bleken drugs gebruikt te hebben. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor bloedonderzoek. Verder werden drie scooterrijders bekeurd, onder andere voor het niet hebben van een rijbewijs, geen verzekering of opgevoerde motor.

Bij de andere locatie, kruising Asselsestraat- Koning Wilhelmina Druckerstraat in Apeldoorn, moesten zo’n 400 automobilisten blazen. Hier bleken 8 automobilisten te veel alcohol op te hebben. Een andere bestuurder moest mee naar het bureau voor een bloedtest nadat er een wietlucht in zijn auto werd geroken. Verder liet de politie mensen afstappen die geen licht op hun fiets hadden.

  1. Mengeling van emoties rond herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
    PREMIUM

    Mengeling van emoties rond herinne­rings­cen­trum Apeldoorn­sche Bosch

    In het huis waar Yvonne Elzas als kind logeerde, komt een permanent herinneringscentrum over het oorlogsdrama van het Apeldoornsche Bosch. Haar grootouders woonden hier omdat haar opa directeur was van internaat Paedagogium Achisomog. Goed dat het herinneringscentrum er komt, zegt Elzas, al vindt ze het zelf steeds moeilijker om oorlogsverhalen te horen. ,,Ik kan bijna geen documentaire zien, maar nog steeds voel ik me hier ontzettend thuis.’’