Politie Apeldoorn vindt vuurwapen na incident waarbij vrouw met pepperspray is bespoten: verdachte (26) vast

VideoBij een uitgebreid onderzoek naar een geweldsincident in Apeldoorn, heeft de politie afgelopen nacht een vuurwapen gevonden. De verdachte die werd opgepakt zit nog vast.

Dat heeft de politie zojuist laten weten. Bij het incident rukte de politie uit met zes wagens en werden politiemensen met kogelwerende vesten ingezet. Een vrouw zou zijn bespoten met pepperspray en zijn bedreigd met een vuurwapen. Volgens de politie is daarbij niet geschoten.

De situatie in Apeldoorn-Zuid escaleerde gisteravond laat na een conflict aan de Rijnstraat. Bij meldingen die daarvan binnenkwamen werd gesproken over ‘mogelijke wapens’, aldus de politie. Dat was reden om de agenten met zware vesten uit te rusten. Enkele minuten later, rond kwart over elf, werd een 26-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op de Kayersdijk. 

Grote politieactie Kayersdijk in Apeldoorn wegens geweldincident
Volledig scherm
Grote politieactie Kayersdijk in Apeldoorn wegens geweldincident © Luciano De Graaf

Pepperspray

Volgens de politie werden op de Rijnstraat meerdere mensen aangetroffen, onder wie een 27-jarige vrouw die was bespoten met pepperspray. Zij zou met een vuurwapen zijn bedreigd door de man die daarna richting Kayersdijk  rende. Daar konden de agenten hem aanhouden.  Bij de aanhouding werd volgens de politie gebruikgemaakt van de zogenaamde ‘benaderingstechniek gevaarlijke verdachte’.

Er werd pepperspray bij hem aangetroffen. Echter geen vuurwapen. Dat werd in de omgeving wel gevonden. 

Speurhond

Voor het onderzoek dat daar werd gedaan, werd een speurhond ingezet. Twee auto's werden in beslag genomen. 

De districtsrecherche doet onderzoek naar de exacte toedracht. De politie roept mensen op die iets hebben gezien aan de Rijnstraat of in de omgeving (bijvoorbeeld Lekstraat en Kayersdijk) om contact op te nemen via telefoon 0900-8844. Verder hoopt de politie dat camerabeelden in die buurt belangrijke informatie kunnen opleveren.