Volledig scherm
De twee dieven die e-bikes hebben gestolen in Apeldoorn © Politie Apeldoorn Facebook

Politie Apeldoorn zoekt dieven die e-bikes dumpten bij Paleis Het Loo en geeft camerabeelden vrij

VideoDe politie is op zoek naar twee mannen die aan de Koningstraat in Apeldoorn twee e-bikes hebben gestolen. Dit gebeurde op zaterdag 20 april. Om een snelle doorbraak in het onderzoek te forceren heeft de politie camerabeelden vrijgegeven, waarop beide mannen te zien zijn tijdens hun actie.

De diefstal vond rond 08:00 uur plaats. Op de beelden is te zien dat twee mannen een grindpad oplopen, de sloten van de e-bikes forceren en snel wegrijden met de twee dure fietsen. Vanwege de snelheid waarmee dit gaat, lijkt het geen toevallige actie te zijn.

Het gaat om twee blanke mannen. Een van hen droeg op het moment van de diefstal een donkerblauwe broek, zwart jasje en een donkere pet. Zijn partner droeg een lichtblauwe broek, een donkere trui en een witte pet. 

Dumpen in het bos

Erg lang hebben de dieven niet van hun gestolen e-bikes kunnen genieten, want volgens de politie werden de twee fietsen kort na de diefstal teruggevonden in de bossen van Paleis Het Loo. In tegenstelling tot de e-bikes zijn de twee mannen echter nog spoorloos. De politie roept getuigen op zich te melden.

Bekijk hieronder de camerabeelden die de politie Apeldoorn vrij heeft gegeven.