Een overvaller met opvallende, blauwe handschoenen slaat toe in Apeldoorn.
Volledig scherm
Een overvaller met opvallende, blauwe handschoenen slaat toe in Apeldoorn. © Politie Oost-Nederland/Opsporing Verzocht

Politie krijgt zeven nieuwe tips over overval op snackbar in Apeldoorn

De politie heeft zeven nieuwe tips binnengekregen over de overval op snackbar Charly aan het Mercatorplein in Apeldoorn in april dit jaar. Deze tips komen nadat dinsdagavond beelden van de dader werden getoond in het programma Opsporing Verzocht. Of de gouden tip binnen is gekomen, wordt nu onderzocht.

Bij de overval op de snackbar bedreigde de vermomde dader het personeel met een groot koksmes dat hij bij zich had. Hij ging er met een kleine buit vandoor, maar zijn actie had grote impact op het personeel. Het personeelslid dat rechtstreeks door de dader werd bedreigd, nam naar aanleiding van het incident ontslag. Een andere medewerker wilde bovendien niet meer in de avond werken. 

Met de nieuwe tips uit de uitzending hoopt de politie meer te weten te komen over de overvaller. ,,Deze tips gaan nagetrokken worden om te kijken of ze bruikbaar zijn", zegt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland. Extra tips over de zaak in Apeldoorn zijn volgens de politie echter altijd welkom.

Woningoverval 't Harde

In Opsporing Verzocht werden bovendien beelden getoond van een poging tot woningoverval in 't Harde. Dit gebeurde op donderdag 17 april rond 03.00 uur 's nachts. Hier werd niets gestolen. Het aantal nieuwe tips in deze zaak door de tv-uitzending valt nog tegen. Dit is er volgens de politie namelijk slechts één.