Het bosje waar het nieuwe tankstation komt, iets wat de PvdA en PvdD willen verhinderen. Het ligt op de hoek van de Laan van Westenenk (l) en Winkewijertlaan. Op de achtergrond de voetbalvelden van Columbia.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bosje waar het nieuwe tankstation komt, iets wat de PvdA en PvdD willen verhinderen. Het ligt op de hoek van de Laan van Westenenk (l) en Winkewijertlaan. Op de achtergrond de voetbalvelden van Columbia. © Maarten Sprangh

Politieke partijen in actie tegen omstreden tankstation in Apeldoorn

‘Streng verboden toegang. Het betreden van dit terrein is levensgevaarlijk!’ Het bord dat in de jaren tachtig jarenlang bij een arseenvijver stond, wordt in Apeldoorn symbool voor het verzet tegen de komst van een tankstation op die plek. De gemeenteraadsfracties van de PvdA en Partij voor de Dieren plaatsen komende zaterdag een vrijwel identiek bord, met een nieuwe tekst.

 1. Horrordossier Uddel: ex-boer Gerrit krijgt stapel zwartgelakte pagina’s na WOB-verzoek
  PREMIUM
  VIDEO

  Horrordos­sier Uddel: ex-boer Gerrit krijgt stapel zwartgelak­te pagina’s na WOB-ver­zoek

  Allemaal zwartgelakte pagina’s in horrordossier Uddel. Bij het bestuderen van de informatie die hij van de gemeente Apeldoorn kreeg, voelt het alsof hij op tv een item over de toeslagenaffaire bekijkt, zegt Gerrit van den Brink. Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur wil hij feiten boven water krijgen over de bouwstop op zijn bijna voltooide woning. Het resultaat frustreert hem.
 1. Ravage in Oldenzaal nadat auto wordt gelanceerd over rotonde
  Play

  Ravage in Oldenzaal nadat auto wordt gelanceerd over rotonde

 2. Emotionele demonstratie over veiligheid van vrouwen
  Play

  Emotionele demonstra­tie over veiligheid van vrouwen