Elf bestuurders werden betrapt op niet handsfree bellen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Elf bestuurders werden betrapt op niet handsfree bellen. Foto ter illustratie. © ANP/Koen Suyk

Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd. 

Bij zeven aanhangers bleek dat de losbreekkabel verkeerd was bevestigd, op drie aanhangwagens was de lading niet goed gezekerd waardoor die op straat kon vallen. Eén bestuurder had helemaal geen rijbewijs, een andere had alleen maar een B-rijbewijs waardoor hij niet met een zware aanhanger mocht rijden. Vijf bestuurders droegen geen autogordel. Verder waren er uiteenlopende overtredingen zoals een te luidruchtige auto (14 dB teveel) die voordat er weer mee gereden mag worden eerst gekeurd moet worden (WOK, ofwel Wacht Op Keuren). Twee auto's hadden zijruiten voor die te weinig licht doorlaten, één auto miste een remlicht, en bij één aanhanger stak de lading te ver aan de voorzijde uit. 

 1. Gloednieuw verpleeghuis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellende coronapatiënten
  PREMIUM

  Gloednieuw verpleeg­huis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellen­de coronapa­tiën­ten

  De kamers en gangen baden in het daglicht, het ruikt er nieuw, de verf lijkt net opgedroogd. Het gloednieuwe verpleeghuis op de voormalig Juliana-locatie is helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners. De naamplaatjes van de gelukkigen zitten al op de deuren. Maar de kamers worden voorlopig niet bewoond door de geplande groep zorgbehoevenden. Het pand aan de Koning Lodewijklaan gaat eerst dienstdoen als zorghotel.
 2. Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje
  PREMIUM

  Zoontje (7) worstelt met coronavi­rus, dus komt kinderboe­ken­schrij­ver uit Apeldoorn met een verhelde­rend boekje

  Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”