Postzegelverzamelaars komen dit weekend weer massaal naar Apeldoorn: ‘Verzamelen zit in ons bloed’
Postzegelverzamelaars kunnen hun hart weer ophalen op de Postex. Vorig jaar ging het feestje rondom de jaarlijkse Dag van de Postzegel niet door vanwege corona. Komende vrijdag en zaterdag opent de nationale Postzegelshow de deuren in Omnisport aan de Voorwaarts.
Op het grootschalige evenement, gericht op de verzamelaar en het gehele gezin, zijn ongeveer veertig handelaren uit binnen- en buitenland aanwezig en tonen leden van jubilerende verenigingen en individuele verzamelaars hun postzegelcollecties. Ook staat PostNL er met een stand waar recent uitgegeven postzegels kunnen worden gekocht.
Wapenzegels in nieuw jasje
Traditiegetrouw geeft PostNL op de Dag van de Postzegel, 15 oktober, een oude postzegel uit die in een nieuw jasje is gegoten. Dit jaar kregen twee wapenzegels uit 1869 een verjongingskuur door ontwerpster Sandra Smulders. De wapenzegels zijn de eerste Nederlandse postzegels die voor het frankeren van drukwerk werden gemaakt. De Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren (NVPH) ontwierp speciaal voor de zegels een eerstedagenvelop.
Verzamelen weer trendy
De NVPH constateert dat postzegels verzamelen weer helemaal trendy is. ,,Verzamelen zit in ons bloed! Het is voor veel Nederlanders een nieuwe ontdekking of herontdekking geweest tijdens de afgelopen coronaperiode’’, vertelt voorzitter Martijn Bulterman. Dat verzamelaars actiever zijn gaan verzamelen en er nieuwe verzamelaars bij zijn gekomen, is volgens de NVPH ook terug te zien in de marktprijzen. Er is veel zeldzaam materiaal van goede kwaliteit op de markt gekomen en dat zorgt voor een boeiende handel, geeft de vakorganisatie aan.
Postex in Omnisport is op vrijdag open van 10.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro (contant betalen). Jeugd tot en met 17 jaar heeft gratis toegang.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmet video & quiz1
Onrust bij winkelcentrum in Apeldoorn: ‘Snel naar binnen! Er zijn wolven’
Apeldoorn -
PREMIUM
Het kon niet op, maar nu vallen kleine bierbrouwerijen achter elkaar om: wat is er aan de hand?
Veel kleine bierbrouwers hebben het zwaar. Na corona en torenhoge energiekosten rijzen ook de kosten voor flesjes (‘verpakking’), graan en gist de pan uit. Voor het eerst in tientallen jaren komt er een einde aan de onophoudelijk groei van brouwerijtjes.Apeldoorn -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
indebuurt.nl
Kip op z'n Koreaans: je kunt het nu bestellen in Apeldoorn
Een nieuw bezorgrestaurant opent in Apeldoorn! Out Fry serveert door de Koreaanse keuken geïnspireerde kipgerechten. -
'Ook in kraampakket past een brandweerautootje'
Een babyrompertje met strepen en 'boefje' erop. Knuffels in de vorm van een brandweerauto, een peuterpuzzel in dokter-thema. Het is duidelijk: de liefde voor hulpdiensten kan niet jong genoeg worden meegegeven. Jan en Marieke uit Apeldoorn helpen daar graag bij, via hun speciale speelgoedwinkel U-Toys.
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
-
-
-
PREMIUMmet quiz1
De ‘monsterwesp’ is bezig aan een enorme opmars, dit moet je doen (en vooral níet doen) als je hem ziet
Wen er maar aan. En nu ze er toch zijn: geniet er ook van. Dat is de boodschap van Bram Cornelissen, expert op het gebied van de Aziatische hoornaar, nu deze ‘monsterwesp’ naar het noorden oprukt. Want die opmars is waarschijnlijk toch niet te stuiten. ,,We moeten leren er mee om te gaan.’’Deventer, Hattem, Olst, Oldebroek -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen.