Volledig scherm
© ANP

PvdD: 100 per uur op snelweg in Gelderland

De maximumsnelheid op snelwegen in Gelderland moet naar 100 kilometer per uur. Dat gaat de Partij voor de Dieren woensdag voorstellen aan andere partijen in de provinciale politiek.

Volgens fractievoorzitter Luuk van der Veer is het een eenvoudige maatregel om tot minder CO2-uitstoot te komen. Zijn partij stelt dat het reistijdvoordeel van hogere snelheden, zoals 130 per uur, ‘minimaal’ is. Het verschil in CO2 is volgens hem wel groot. De PvdD verwijst daarbij naar op cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving. Wat betreft de partij gaat het provinciebestuur in Den Haag lobbyen om de maximumsnelheid naar beneden te brengen.

  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.