Volledig scherm
© ANP

PvdD: 100 per uur op snelweg in Gelderland

De maximumsnelheid op snelwegen in Gelderland moet naar 100 kilometer per uur. Dat gaat de Partij voor de Dieren woensdag voorstellen aan andere partijen in de provinciale politiek.

Volgens fractievoorzitter Luuk van der Veer is het een eenvoudige maatregel om tot minder CO2-uitstoot te komen. Zijn partij stelt dat het reistijdvoordeel van hogere snelheden, zoals 130 per uur, ‘minimaal’ is. Het verschil in CO2 is volgens hem wel groot. De PvdD verwijst daarbij naar op cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving. Wat betreft de partij gaat het provinciebestuur in Den Haag lobbyen om de maximumsnelheid naar beneden te brengen.

  1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
    PREMIUM

    Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

    Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’