Volledig scherm
PREMIUM
Berend Wardenier (links) en Tim Janssen voor de Rechtswinkel Apeldoorn in CODA. © Jeroen Pol

Rechtswinkel Apeldoorn trekt 250 cliënten in eerste jaar

Rechtswinkel Apeldoorn heeft in het eerste jaar ongeveer 250 adviezen uitgebracht. Dat is beduidend meer dan waar de vier initiatiefnemers vooraf op rekenden. Iedere donderdagavond kunnen mensen in CODA juridische problemen gratis voorleggen aan de adviseurs van de rechtswinkel. Dat zijn studenten Rechten die tenminste hun propedeuse hebben gehaald.

Het meest werden adviezen gevraagd over echtscheidingen, verstoorde arbeidsrelaties en aansprakelijkheid. ,,Maar we kregen ook vragen over bijvoorbeeld belastingen en verkeersboetes’’, zegt Tim Janssen (23) die in 2017 met het idee kwam om in navolging van andere steden een rechtswinkel in Apeldoorn te beginnen.  Samen met de andere initiatiefnemers,  Eva Janssen (20), David Oudbier (24) en Berend Wardenier (22) is Janssen nog steeds aan Rechtswinkel Apeldoorn verbonden.

  1. Weg met de misverstanden: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeidsmarkt
    PREMIUM

    Weg met de misverstan­den: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeids­markt

    Waarom is het lastig voor veel nieuwkomers in Nederland een plek op de arbeidsmarkt te verwerven? Omdat die nieuwkomer en Nederlandse bedrijven elkaar niet altijd begrijpen, zo is al vaak vastgesteld. Een Apeldoorns initiatief probeert die eeuwige valkuil nu te dichten. Een eerste groep Syrische vrouwen is getraind om beter toegerust aan de slag te gaan. Grote zorgorganisaties zijn enthousiast.