Buurten en bedrijven gaan de strijd aan op het water, daarnaast zijn er optredens en andere activiteiten op de vaste grond. De plek daarvoor is ook straks op het Zwitsalterrein te vinden. Die voorwaarde geeft de gemeente Apeldoorn mee aan de nieuwe eigenaar van dat gebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurten en bedrijven gaan de strijd aan op het water, daarnaast zijn er optredens en andere activiteiten op de vaste grond. De plek daarvoor is ook straks op het Zwitsalterrein te vinden. Die voorwaarde geeft de gemeente Apeldoorn mee aan de nieuwe eigenaar van dat gebied. © Maarten Sprangh

Redding voor Drakenbootfestival Apeldoorn: evenement blijft op Zwitsalterrein

Het Drakenbootfestival in Apeldoorn kan in zijn huidige vorm blijven bestaan. In elk geval wat betreft de locatie is die zekerheid er nu, want het evenement kan nog jaren terecht op het Zwitsalterrein.

 1. ‘Oplichting bij Apeldoornse garage’, branche-organisatie: ‘Deze man mag nooit meer een auto verkopen’
  PREMIUM
  video

  ‘Oplichting bij Apeldoorn­se garage’, bran­che-organisa­tie: ‘Deze man mag nooit meer een auto verkopen’

  Autohuis Wilmers uit Apeldoorn licht klanten op met teruggedraaide kilometertellers. Dat stelt de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT). De helft van de auto’s van Wilmers reed meer dan dat er daadwerkelijk op het dashboard staat, aldus de VAT. De vereniging heeft aangifte gedaan tegen eigenaar Harm Schild en gedupeerden stappen naar de rechter. Schild ontkent alle aantijgingen.
 2. Apeldoornse ‘Spiderman’ in onderbroek is bepaald niet de enige in zijn soort
  PREMIUM
  VIDEO'S

  Apeldoorn­se ‘Spiderman’ in onderbroek is bepaald niet de enige in zijn soort

  De man die vrijdag in een Apeldoornse portiekflat als een ware Spiderman van balkon naar balkon klom en voor grote consternatie zorgde, zit nog steeds vast. Dat meldt de politie na vragen van de Stentor. Hoewel hij de flatbewoners verbijsterde ‘zo maar’ langs de buitenkant van hun gebouw te klauteren, blijkt hij bepaald niet uniek. Telkens opnieuw zorgen mensen voor ophef met hachelijke acties die aan de illustere superheld doen denken.