Volledig scherm
PREMIUM
Betrokkenen bij de overname ondertekenen de overeenkomst tussen Remeha en Techneco: Achter vlnr.: Niels van Alphen, Frank van Alphen en Arthur van Schayk (algemeen directeur Remeha). Voor vlnr.: Pieter van Alphen (algemeen directeur Techneco), Carolina Wielinga en Caroline van Alphen. © Remeha

Remeha wil met overname Techneco marktleider warmtepompen worden

De Apeldoornse producent van verwarmingsketels Remeha neemt Techneco over, een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in warmtepompen. De overname moet leiden tot een positie als marktleider op de warmtepompmarkt. Techneco blijft voorlopig als zelfstandige dochteronderneming van Remeha op de markt.

Dat heeft Remeha vandaag bekend gemaakt in een persbericht. Remeha - ruim 500 medewerkers - vormt het hart van de BDR Thermea Group. Met 6.500 medewerkers en actief in tachtig landen is het bedrijf goed voor een jaaromzet van 1,7 miljard euro. Die omvang werd bereikt dankzij een aantal overnames. Eerst werd het Franse De Dietrich overgenomen, daarna het Britse Braxi. Het hoofdkantoor van de holding - BDR bevat de eerste letters van de drie ‘bloedgroepen’ - staat in Apeldoorn.

  1. Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkudde op de Veluwe

    Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkud­de op de Veluwe

    Het gaat goed met de wisentkudde bij Radio Kootwijk. Stichting Wisent op de Veluwe kon vandaag de geboorte van een tweede kalfje deze zomer melden. Of het een jongetje of een meisje is geworden kan voorzitter Jan Wolleswinkel nog niet zeggen. ,,Al dat haar hè? Dat maakt het moeilijk om te zeggen. Pas als we eenmaal gezien hebben hoe het dier plast weten we of het een stier of koe is”. Eerder werd een stiertje geboren. Met dit laatste jong komt de kudde in totaal op zes dieren.