Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

'Reparatie vangrail bij Apeldoorn Noord kon niet wachten’

Voor de veiligheid van weggebruikers moest de kapotte vangrail op de A50 ter hoogte van de afslag Apeldoorn Noord dinsdagochtend wel meteen worden gerepareerd. Dit zegt woordvoerder Gertske de Bruijn van Rijkswaterstaat Oost-Nederland. De spoedreparatie leidde tot een kilometerslange  file tussen knooppunt Beekbergen en Vaassen.

De linkerrijstrook van de snelweg richting het noorden werd tijdelijk afgesloten om de vangrail te kunnen herstellen. Over een traject van veertig meter lag deze plat. Dit was het gevolg van een ongeval met een bestelbusje kort voor zeven uur.

De Bruijn: ,,Een weginspecteur heeft moeten bekijken of er bijvoorbeeld een snelheidsbeperking kon worden ingesteld. Hij concludeerde dat die maatregel de verkeersveiligheid in gevaar zou brengen. Het was op omliggende wegen te druk om een omleidingsroute te kunnen instellen. Uiteindelijk is besloten de hele rijstrook af te sluiten en de vangrail te repareren. Rond twaalf uur was deze reparatie klaar.” 

  1. Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoorner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoor­ner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Een 83-jarige inwoner van Apeldoorn dreigt de gevangenis in te draaien, omdat hij een aantal jaar geleden zijn kleinzoon tijdens een logeerpartijtje heeft misbruikt. Het kind was toen een jaar of vijf, zes. De officier van justitie in Zutphen eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. ‘Dan ga ik verhuizen uit Apeldoorn’, reageerde opa B. van Z. in de rechtbank, ‘want ze zeggen wel eens Apeldoorn Babbeldoorn. Als ik zo’n tijd weg ben komt het uit in mijn omgeving’.