Roger ziet brouwerij De Vlijt uit Apeldoorn uit dalletje klimmen: ‘Samen genieten binnen de mogelijkheden’
Met een ondergaande zon genieten van een biertje op het terras. Roger de Frankrijker genoot gisteravond met volle teugen van Beer & Food Lovers, bij Soap op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. ,,Deze geweldige nazomer maakt nog iets goed”, bekeek de sales manager van brouwerij De Vlijt het ook met een zakelijke blik.
Gasten op een stoel laten zitten en hen zo min mogelijk laten bewegen. Het is voor de horeca het antwoord op corona. Bij Soap is er op het terras ruimte zat en zo trok Beer & Food Lovers honderden bezoekers.
In dalletje gezeten
Plaatselijke brouwers kregen de ruimte op de tap. Met als bekendste naam Veluwse Schavuyt. Dat bier wordt gebrouwen in De Vlijt, op nog geen 300 meter afstand van Soap. ,,Wij hebben natuurlijk ook in een dalletje gezeten”, zegt De Frankrijker met gevoel voor understatement. ,,Maar we kruipen er langzaam weer uit. Met dank aan dit soort initiatieven. Het is zo belangrijk om elkaar lokaal te versterken.”
Hij was daarom een van de initiatiefnemers van Apeldoorn voor Apeldoorn. Meer dan twintig plaatselijke ondernemers boden hun producten aan. Klanten konden hun bestelling coronaproof in een drive-thru ophalen. ,,Eind mei was ik weer zo druk met de brouwerij, dat ik daar een punt achter heb gezet.”
Ketels glimmen
Toen in maart het land in de intelligente lockdown kwam, werd de brouwerij vrij snel stilgelegd. ,,De afname in de horeca viel volledig weg. We kregen via de groothandel ook voorraad terug. Het is dan niet slim te blijven produceren. We hebben de tijd benut om alle puntjes op de i te zetten. De koperen ketels glimmen als nooit tevoren. Alles is weer spic en span. En er wordt weer bier gebrouwen.”
De Frankrijker kent de cijfers waaruit naar voren komt dat Nederlanders sinds de corona-uitbraak thuis meer alcohol drinken. ,,Van de slijters heb ik begrepen dat het vooral om sterke drank gaat. Whiskey wordt nu erg goed verkocht. Maar wij merken er, helaas, niets van.”
Samen genieten
Inmiddels komen er weer liefhebbers naar De Vlijt om in het proeflokaal van de brouwerij na een rondleiding speciaal bieren te proeven. ,,We hebben de ruimte, dus mogelijkheden”, zegt de 57-jarige Apeldoorner. ,,Mensen vinden het leuk samen te genieten. Dat zie je nu hier op het terras en wij merken dat bij onze proeverij. We moeten er samen het beste van maken.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
MET VIDEO
Auto knalt tegen boom in ‘gevaarlijke bocht’ bij Beekbergen: drie mensen naar ziekenhuis
Een auto is bij Beekbergen tegen een boom geknald. Daarbij zijn alle vijf de inzittenden gewond geraakt. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. De andere twee konden ter plekke worden behandeld.Apeldoorn, Beekbergen -
Ongeval bij Voorst zorgt de hele ochtend voor flinke vertraging op de A1
Een ongeval bij Voorst heeft deze hele ochtend voor flinke vertraging gezorgd op de A1. Ook in en rondom Deventer stond het lange tijd muurvast.Apeldoorn -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUM
Zo moet voorkomen worden dat drukte op de Veluwe écht uit de klauwen loopt: ‘Spreiding is de sleutel’
De Veluwe is booming, elk jaar komen meer toeristen deze kant op. Goed nieuws voor de regionale economie, maar tegelijkertijd moet worden gewaakt voor ‘Amsterdamse toestanden’. Hoe voorkom je dat het té druk wordt? Herre Dijkema, directeur van het toerismebureau van de omgeving, probeert daar een antwoord op te vinden.Apeldoorn
-
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
-
-
‘Kok in de Klas’ op basisschool De Korf in Apeldoorn
In totaal 120 Nederlandse basisscholen en 3000 bovenbouwleerlingen doen komende week mee aan het project Kok in de Klas. Een kok bezoekt een klas en neemt de leerlingen mee in de geheimen van het vak. In Apeldoorn komt Michiel Mulder naar basisschool de Korf in de wijk de Maten.Apeldoorn -
Eind goed al goed: hondje Paloma na zwerftocht terug bij baasje in Hierden
Het hondje zwierf bijna twee weken over de Veluwe en werd zelfs op de snelweg A28 gezien. Maar door de hulp van vier verschillende zoekteams is Paloma nu ongedeerd teruggevonden en thuisgebracht naar haar baasje in Hierden.Apeldoorn