In deze halte kun je op de bus wachten tot je een ons weegt, maar voor het ziekenhuispersoneel is het wel een ideale plek om een sigaret op te steken. Op het terrein zelf mag dat niet meer. NB. deze dame werkt niet in Gelre.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze halte kun je op de bus wachten tot je een ons weegt, maar voor het ziekenhuispersoneel is het wel een ideale plek om een sigaret op te steken. Op het terrein zelf mag dat niet meer. NB. deze dame werkt niet in Gelre. © Kevin Hagens

Rookverbod ziekenhuis Apeldoorn werkt averechts

Om zelf het goede voorbeeld te geven, mag het personeel van Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn sinds zaterdag niet meer op het terrein roken. Vooralsnog sorteert de maatregel het tegenovergestelde effect. 

  1. Lin (46) kan nooit meer werken na beestachtige aanval met vleesmes in Apeldoorn: ‘Hij heeft nergens recht op’
    PREMIUM
    video

    Lin (46) kan nooit meer werken na beestachti­ge aanval met vleesmes in Apeldoorn: ‘Hij heeft nergens recht op’

    Het Chinees restaurant Jing Sheng in Apeldoorn was de afgelopen twintig jaar nooit één dag dicht. Tot begin dit jaar, toen een van de koks met een groot vleesmes op beestachtige wijze inhakte op eigenaar Lin Wang (46). Hij overleefde ternauwernood, kwam voor een betere toekomst naar Nederland, maar is nu alles kwijt. ,,Mijn vader heeft nergens recht op.”