Jeroen Rauwerdink.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Rauwerdink. © Wout van Zoeren

Routinier Jeroen Rauwerdink wil bij Dynamo jonge medespelers leren grenzen te verleggen

Draisma Dynamo is terug aan de nationale volleybaltop en het zal niemand zijn ontgaan dat dat parallel loopt met de terugkeer van Jeroen Rauwerdink. De 34-jarige routinier kwam niet terug naar Apeldoorn om af te bouwen en geniet met volle teugen van het werken met jonge, ambitieuze medespelers. ,,Ik hoop ze te leren grenzen te verleggen.”

Zijn ploeg staat vandaag in de halve finale van de nationale beker tegen Orion, staat bovenaan in de strijd om het landskampioenschap en haalde de achtste finales van de CEV Cup. Het is een mooi seizoen voor het  Apeldoornse Dynamo, dat veel raakvlakken lijkt te hebben met de goede oude tijd van Piet Zoomers/D, begin dit millennium. Ook toen maakte Rauwerdink deel uit van de Apeldoornse volleybalploeg. ,,Toen was ik het jonkie, die de weg werd gewezen door mannen als Bas van de Goor, Martin van der Horst en Joost Kooistra. Nu ben ik de ervaren speler en hoop ik die jonge gasten iets mee te kunnen geven.”

  1. Mee op corona-controle door Apeldoorn: ‘Iemand die maling aan de regels heeft, daar moet je wat mee’
    PREMIUM

    Mee op corona-controle door Apeldoorn: ‘Iemand die maling aan de regels heeft, daar moet je wat mee’

    Houdt iedereen zich aan de regels die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan? Dat controleren toezichthouders van de gemeente Apeldoorn momenteel van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond. Mede op basis van signalen: ,,Het klik-gehalte wordt nu echt hoog.’’ Maar de kunst is de rust te bewaren: ,,Dit is een samenleving die onder druk staat; dan moet je niet gaan irriteren.’’