Volledig scherm
De start van de Vierdaagse Apeldoorn. Foto archief © Maarten Sprangh

Ruim 2000 wandelaars lopen Vierdaagse Apeldoorn uit

De Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn is door 2041 wandelaars uitgelopen. Er verschenen er dinsdag 9 juli 2173 aan de start op het terrein van Victoria Boys. De derde dag kende de meeste uitvallers. 48 Deelnemers haalden toen de finish niet.

Het kan zijn dat er enige ruis zit in het aantal uitvallers op de regenachtige vierde dag, zo vermoedt de organisatie. Het gaat dan om mensen die zich niet hebben afgemeld, omdat ze geen medaille hadden besteld. In totaal liepen de laatste dag 40 wandelaars hun afstand niet uit.

Zwaar

Op de langste afstand, de 50 kilometer, vielen drie van de 61 deelnemers uit. Op de eerste dag haalden ze allemaal de streep. Op de derde dag bleek vooral de 20 kilometer zwaar. Hier stapten 21 mensen uit, terwijl er die dag nog 1060 van start waren gegaan.

Op de Vierdaagse Apeldoorn is het ook mogelijk om één dag mee te lopen. In totaal schreven 1542 daglopers zich in. De eerste dag was met 317 wandelaars het minst populair.  Op de tweede dag meldden 460 daglopers zich bij de start.