Volledig scherm
In de Mheenhal worden deze week drieduizend Apeldoornse jongeren ingeënt. © CJG

Ruim drieduizend Apeldoornse jongeren halen prik tegen meningokokken

Ruim drieduizend Apeldoornse jongeren werden deze week ingeënt tegen meningokokken ACWY. Artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Apeldoorn gaven de jongeren de prik.

Sinds 2015 worden meer mensen ernstig ziek door dit type meningokok, zegt het CJG. Vanuit Den Haag wordt er dan ook landelijk campagne gevoerd voor het laten vaccineren van kinderen.

Behalve een prik tegen meningokokken, konden meisjes tegelijkertijd ook de HPV- vaccinatie halen. Deze beschermt tegen twee typen virussen die op termijn baarmoederhalskanker kunnen veroorzaken.

Op 4 juni is er een tweede vaccinatieronde. Alle jongeren die deze week nog niet zijn geweest, kunnen dan alsnog een prik halen in de Mheenhal. Ook worden jongeren die tussen 2003 en 2005 zijn geboren, uitgenodigd voor de vaccinatieronde. 

  1. Apeldoornse blijft zeven jaar na overlijden van haar moeder strijden tegen misstanden in de zorg
    PREMIUM

    Apeldoorn­se blijft zeven jaar na overlijden van haar moeder strijden tegen misstanden in de zorg

    De man die het leven van haar moeder in de misère duwde heeft een dubbele berisping van het tuchtcollege gekregen. En daarmee heeft Mieke Vloon na zeven jaar haar recht gehaald. Haar inmiddels overleden moeder kreeg niet de zorg die ze mocht verwachten. De uitspraak wil echter niet zeggen dat de Apeldoornse haar strijd tegen misstanden in de ouderenzorg stop zet. ,,Ik ga door, want wij kunnen de volgende slachtoffers zijn.’’