Volledig scherm
De staat van het interieur, begin deze maand. De schimmel leek er op te wijzen dat de auto op dat moment al een hele poos niet gebruikt was. © Johannes Rutgers

‘Schimmelauto’ alsnog vertrokken van carpoolplek bij Apeldoorn

De auto die vermoedelijk maanden stil stond op een carpoolplaats net buiten Apeldoorn, is alsnog in beweging gekomen. Het lijkt erop dat de eigenaar het voertuig heeft opgehaald of laten verplaatsen.

De Opel Vectra stond op carpoolplaats De Kar. Die plek ligt langs de Zutphenstraat, bij op- en afritten van de A1. Een man die er geregeld passeert, stelt dat de auto maanden op dezelfde plek heeft stilgestaan. Hij kaartte dat via Twitter aan bij Rijkswaterstaat. 

Die organisatie stelde er niet mee van doen te hebben, waarna gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland en de politie in beeld kwamen. Dat leidde allemaal niet tot verandering;  ook na een herhalingstweet van de voorbijganger bleef het stil.

Bijzonder is dat de auto een geldige apk heeft, maar tegelijk al lang ongebruikt lijkt te zijn. Op stoelen, achterbank en stuur zat namelijk schimmel.

Deventer

Na een bericht over de auto in deze krant is er toch iets op gang gekomen. In elk geval ging de gemeente Apeldoorn er nog eens naar kijken. De afdeling toezicht en handhaving ontdekte dat de wagen van iemand uit Deventer is. Op het moment dat Apeldoorn die gemeente wilde inschakelen, bleek de auto alsnog verdwenen.

Onbekend is wie het voertuig heeft weggehaald; in elk geval is die niet weggesleept, weet een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn. Die gemeente onderneemt verder geen actie: de eigenaar heeft niets gedaan wat niet is toegestaan.

Volledig scherm
De Opel Vectra trok de aandacht omdat 'ie tijdenlang op dezelfde plek stond. © Kevin Hagens
  1. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

    Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

    Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.