Bij de productielocatie van Vion in Groenlo zijn de afgelopen dagen 147 van de 657 medewerkers positief getest op corona. De meesten van hen zijn arbeidsmigranten die via uitzendbureaus aan de slachterijen zijn gebonden. De VNOG eist van Vion dat het bedrijf inzichtelijk maakt welke medewerkers actief zijn op de locatie in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de productielocatie van Vion in Groenlo zijn de afgelopen dagen 147 van de 657 medewerkers positief getest op corona. De meesten van hen zijn arbeidsmigranten die via uitzendbureaus aan de slachterijen zijn gebonden. De VNOG eist van Vion dat het bedrijf inzichtelijk maakt welke medewerkers actief zijn op de locatie in Apeldoorn. © Shutterstock

Schouten dreigt met sluiten slachterijen als sector boel niet op orde heeft

Slachterijen moeten hun werknemers beter beschermen tegen het coronavirus. Uiterlijk dinsdagavond moeten zij plannen overleggen, anders dreigt landbouwminister Carola Schouten de inspecteurs van de NVWA terug te trekken. Dat zou betekenen dat de slachthuizen dicht moeten. De GGD gaat bij Gelderse slachterijen steekproefsgewijs op corona testen.