“Ik dacht echt dat je de ware was voor mij”, vertelde de inmiddels 22-jarige vrouw die zegt dat ze vanaf haar zeventiende jaar tot begin 2016 seksueel werd uitgebuit door een nu dertigjarige inwoner van Apeldoorn.
Volledig scherm
“Ik dacht echt dat je de ware was voor mij”, vertelde de inmiddels 22-jarige vrouw die zegt dat ze vanaf haar zeventiende jaar tot begin 2016 seksueel werd uitgebuit door een nu dertigjarige inwoner van Apeldoorn. © ANP XTRA

Slachtoffer wil 250.000 euro van ‘Loverboy’ uit Apeldoorn die haar jarenlang seksueel zou hebben uitgebuit

Onder druk gezet, mishandeld en bedreigd. Een 30-jarige man uit Apeldoorn zou een inmiddels 22-jarige vrouw anderhalf jaar lang seksueel hebben uitgebuit. De vrouw eiste via haar advocaat bij elkaar 250.000 euro aan gederfde inkomsten en smartengeld, bleek maandag tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. De ‘loverboy’ ontkende schuld.

“Ik dacht echt dat je de ware was voor mij”, vertelde de inmiddels 22-jarige vrouw die zegt dat ze vanaf haar zeventiende jaar tot begin 2016 seksueel werd uitgebuit door een nu dertigjarige inwoner van Apeldoorn. ,,Je gaf me de aandacht en de liefde die ik nodig had.”

Hij zou haar onder druk hebben gezet, mishandeld en bedreigd met een vuurwapen op haar hoofd. Geld dat ze verdiende moest ze volgens haar aan hem afstaan. “Je hebt me misbruikt”, zegt ze in de verklaring die haar advocate gisteren op de strafzitting tegen de Apeldoorner voorlas. Ze wilde zelf niet geconfronteerd worden met de verdachte en volgde de strafzitting via videoverbinding in een andere zaal.

Smartengeld 

Haar raadsvrouw vorderde bijna 230.000 euro aan verdiensten die de Apeldoorner zou hebben ingenomen. Ze zou zo'n 1000 euro per dag hebben verdiend. Verder vindt de advocate dat de verdachte 20.000 euro aan smartengeld moet betalen aan de jonge vrouw die een verleden heeft van seksueel misbruik.

De Apeldoorner gaapte en rekte zich uit na het horen van de verklaring van het slachtoffer. “Ik heb haar nooit gedwongen”, reageerde hij. Hij zei dat ze al in de prostitutie werkte toen hij een relatie met haar kreeg. Hij vertelde dat hij er juist alles aan deed om haar te laten stoppen.

Seksadvertenties 

De rechtbank zette daar vraagtekens bij en hield hem voor dat seksadvertenties via zijn computeradres werden aangemaakt, dat hij een appartement voor haar regelde waar ze kon werken en dat hij haar naar adressen bracht voor sekswerk. “Op een gegeven moment wilde ik van het gezeik af zijn en deed ik maar wat ze wilde. Omdat ik van haar hield”, aldus de verdachte.

Whatsappberichten wijzen op iets anders. “U gaat behoorlijk tekeer tegen haar”, aldus de rechtbank. De verdachte beschikte volgens getuigen over veel contant geld. De Apeldoorner gokte vaak. Met winst uit het gokken kon hij auto’s kopen, verklaarde hij het feit dat hij meer uitgaf dan zijn inkomen toeliet.

Grote sommen contant geld

De politie trof in een kluis in de woning waar de Apeldoorner met zijn familie woonde 67.000 euro aan contanten aan en sieraden met een waarde van veertigduizend euro. Ook de 27-jarige zus van de Apeldoorner zat in het verdachtenbankje. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar ervan geld dat haar broer met de illegale prostitutie te hebben verdiend te hebben witgewassen.

De rechtszaak gaat dinsdag verder met requisitoir en pleidooi.