Sloop Americahal in Apeldoorn.
Volledig scherm
Sloop Americahal in Apeldoorn. © Arnoud Heins

Sloop van vermaarde Apeldoornse evenementenhal gaat als een malle

FOTO'SWie nog een laatste glimp op wil vangen van de Americahal moet haast maken. De sloop van de in 1987 geopende Apeldoornse evenementenhal gaat als een malle.

Op de plek waar UB40 en BLØF ooit de sterren van de hemel zongen, staat inmiddels niet veel meer dan een metalen karkas. Een imposant gezicht. En voor nostalgici een plek om even lekker weg te zwijmelen. Liefhebbers van het betere sloopwerk komen juist niet aan hun trekken. Donder en geweld blijven achterwege. Sloopkogels zijn niet te ontwaren. Omdat de hal, die eind 2017 voorgoed dichtging, in Zwolle een tweede leven krijgt, wordt ze voorzichtig ontmanteld.

Hornbach 

Wat sloopbedrijf Boverhoff uit Heerde precies met de hal van plan is in de hoofdstad van Overijssel, is nog niet bekend. Wel is duidelijk wat er in Apeldoorn voor in de plaats komt: een Hornbach. De bouwmarkt start komende zomer met de bouw van haar zestiende Nederlandse vestiging. Als alles volgens plan verloopt, opent de nieuwe bouwmarkt in het najaar van 2021. De naam Americahal blijft overigens wel bestaan, Boverhoff maakte vorige maand wereldkundig dat die meeverhuist naar Zwolle.   

De voorkant is nog redelijk intact, de naam is al wel enkele weken van de gevel.
Volledig scherm
De voorkant is nog redelijk intact, de naam is al wel enkele weken van de gevel. © Arnoud Heins
Het karkas van de Americahal.
Volledig scherm
Het karkas van de Americahal. © Arnoud Heins
Volledig scherm
© Arnoud Heins
Volledig scherm
© Arnoud Heins
Volledig scherm
© Arnoud Heins
Volledig scherm
© Arnoud Heins
Volledig scherm
© Arnoud Heins
  1. Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje
    PREMIUM

    Zoontje (7) worstelt met coronavi­rus, dus komt kinderboe­ken­schrij­ver uit Apeldoorn met een verhelde­rend boekje

    Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”