Volledig scherm
Bewoners van de Haere vroegen vorig jaar met spandoeken aandacht voor meer standplaatsen. © Maarten Sprangh

Startbijeenkomst voor onderzoek naar behoefte woonwagenplekken in Apeldoorn

Hoe komt het onderzoek dat de behoefte aan woonwagenplekken in Apeldoorn onderzoekt, er precies uit te zien? Tijdens een startbijeenkomst woensdagavond geeft Sabina Achterbergh, voorzitter van de vereniging Sinti, Roma en Woonwagenbewoners Nederland uitleg over het onderzoek dat daarna van start gaat.

Alle woonwagenbewoners en kermisexploitanten in Apeldoorn worden de komende weken gevraagd een vragenlijst in te vullen. Daaruit moet blijken welke behoefte er leeft, bijvoorbeeld of er in Apeldoorn voldoende staanplaatsen beschikbaar zijn. 

Achterbergh deed eerder een vergelijkbaar onderzoek in de gemeente Haarlemmermeer. Samen met Woonwagenbelangen Apeldoorn, de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders, de Nederlandse Kermisbond en de gemeente Apeldoorn wordt nu ook in Apeldoorn een onderzoek uitgevoerd. De verwachting is dat dat ongeveer drie maanden in beslag neemt.

Woonwagenbewoners en kermisexploitanten zijn woensdagavond vanaf 19.30 uur welkom in de Groene Hoeven aan de Koninginnelaan. 

  1. Weg met de misverstanden: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeidsmarkt
    PREMIUM

    Weg met de misverstan­den: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeids­markt

    Waarom is het lastig voor veel nieuwkomers in Nederland een plek op de arbeidsmarkt te verwerven? Omdat die nieuwkomer en Nederlandse bedrijven elkaar niet altijd begrijpen, zo is al vaak vastgesteld. Een Apeldoorns initiatief probeert die eeuwige valkuil nu te dichten. Een eerste groep Syrische vrouwen is getraind om beter toegerust aan de slag te gaan. Grote zorgorganisaties zijn enthousiast.